marți, 9 iunie 2009

Masini si coeficientul de smecherime

Sunt sigur ca toti care au facut fizica in liceu au auzit ce coeficientul de frecare, coeficientul dinamic sau alte cacaturi de coeficienti inventati ca sa ne futa la cap. Acum vom vorbi de coeficientul de smecherie si cum acesta influenteaza factorul de smecherie al soferului.
Definitia factorului de smecherie: Dat fiind un sofer, limita de smecherie a acestuia tinde spre infinit prin produsul rezultat dintre marca masinii, coeficientul de smecherie al masinii si factorul de aspect fizic. ( Cs=Mm*Cs*Ceafa lata).
In principiu eu sunt impartial pentru ca am cel mai mic coeficient de smecherie existent pe planeta asta, conduc un TICO.Probabil ca cei care conduc o roaba, merg pe role, biciclete cu cadru jos (de fatalai) si cei cu adidasi NO NAME au un coeficient de smecherie mai mic ca al meu dar nu vom vorbi de ei.
Cum se calculeaza Smecheria soferului?? Voi esalona criteriile de departajare:
1)Daca vrei sa fii smecher trebuie sa ai o masina mare! Dimensiunile conteaza! Orice masina mai mica de 4m lungime te arunca in categoria cacanarilor. SUV-ul este apogeul.
Nu cumpara masini mici; BMW seria 3,4,5,6,7 sunt masini perfecte de oras dar ai grija sa fie Diesel pentru ca daca sunt pe benzina si au motoare incepand de la 2,5L nu o sa mai ai bani sa mananci sarmale si McMeniuri si vei fii nevoit sa manaci cartofi prajiti si sa te imbraci din Europa cu haine facute de niste chinezi frustrati. Un BMW seria 5 din 1997 este modelul perfect pentru incepatori, arata destul de nou si este ieftin, coeficientul de smecherie este de 1.43 pentru diesel si 1.50 pentru benzina( dar o excludem deoarece consuma mult).Alta masina buna este Mercedes CLK sau Audi A6, la fel diesel, ca benzina e scumpa. Daca nu ai cumva bani de versiunea sedan merge si cu station wagon dar deja scade coeficientul la 1.35. Motorina trebuie cumparata de la soferii de camioane ca e mai ieftina si service-ul trebuie facut la Nea` Nelu care e reprezentant VAG la tine pe scara.
2) La volan.
La volan trebuie sa stai cu geamul deschis pentru ca aerul conditionat consuma mult si lumea nu o sa poata sa te vada in toata splendoarea ta. Ceas la mana cat mai mare, nu e nevoie sa dai bani multi pe el si poti sa cumperi un fake ordinar de pe okazii pentru ca oricum la ce masina conduci nu o sa zica nimeni ca e fake. Un lant de aur gros la gat dar ai grija sa fie gol pe dinauntru si la un diametru de 3 cm o sa cantareasca 10g sau poti sa incerci un lant de WC (cu care tragi apa) si sa il sufli cu galbenul de la ceara din urechi ca nu se observa diferenta.
3)Atitudinea in trafic
Nu semnaliza!!! Fraierii semnalizeaza, tu ai masina mare, esti un smecher si nu trebuie sa semnalizezi. Daca stau mai bine sa ma gandesc nu trebuie nici sa ai carnet ca daca esti destul de smecher nu te opreste nimeni. Orice masina de cacanar care incerca sa te depaseasca nu trebuie lasata, il lasi sa se bage in depasire si accelerezi cand e in dreptul tau.
Ochelarii sunt obligatorii ca sa fii si mai smecher decat esti si telefonul trebuie tinut numai la ureche chiar daca nu vorbesti (poate te suna cineva).
4) Solutii economice ca sa devii smecher:
-Casa e optionala, cine pula mea are nevoie de casa lui cand poti avea un Q7, A8 sau S600. Fraiericii sa plateasca rate la casa ca tu poti sa iti iei masina de smecher si te pisi pe ei. Statul cu chirie sau in garsoniera nu e asa rau, plus ca daca ai masina esti un super smecher pentru ca asta e tot ce conteaza in viata.
-Mancarea. Poti sa traiesti o gramada cu salam, cartofi prajiti si apa de la robinet.Nu da bani pe mancare, poti economisi o gramada de bani daca mananci mancaruri economice, din care enumar: Ardei umpluti cu intuneric, paine unsa cu cutitu si eugenii.
-Vinde telefoane.Orice smecher care se respecta vinde telefoane, asa si-a facut banii Bill Gates si Dinu Patriciu.Deci daca esti un adevarat smecher trebuie sa vinzi telefoane sau orice alt cacat la mana a doua. Combinatiile sunt atu-ul smecherului modern pentru ca nu prea te ajuta cele 10 clase proaspat terminate.
5)Fraierii.
Toti care zic ceva de tine sunt niste fraieri.Te invidiaza ca esti boss si barosan si ca ti-ai lasat mustata ca Guta (care are o fata de retardat). Invidia ii roade pe toti, masina ta din '97 care costa cat 2 bicilete de firma este clar motivul pentru care toti dusmanii mor. Fraierii au masini mai naspa si sunt invidiosi pe tine, modul tau de condus si atitudinea nu au nicio treaba, fraierii sunt invidiosi ca locomotiva ta e mult mai pizdoasa si are geamuri electrice.
6)Ultimele reguli ale smecherului barosan:
-japonezele sunt de fatalai, o masina japoneza din '98 costa exagerat de mult asa ca sunt de fraieri. Un VW disel 1.9 cu mai multi km decat circumferinta soarelui e mult mai ieftin si mai smecher decat orice honda civic sau accord.
-nu cumpara nou. Masinile noi sunt pentru fraieri cocliti pentru ca o Toyota Aygo costa 10000 euro si cu banii astia iti iei un E-classe 200 cdi care a fost taxi colantat si iti mai raman si bani sa faci restul de 100.000km cat iti mai trebuie pana la 1 milion km.
-exagereaza. Exagereaza cu orice. In functie de oamenii cu care intri in discutie masina ta consuma mai putin decat cei care au masini economice si mai mult decat cei cu motoare mari (Ex. 1.9 tdi consuma 3l/100km afara sau 3.0 tdi consuma 1000000L/100km in oras) depinde pe cine trebuie sa impresionezi. In principiu iei orice valoare reala, o inmultesti cu 10 si asta e adevarul.

*)Exista si oameni bogati care nu trebuie sa faca sacrificii ca sa isi ia o masina sau o vila, ei sunt o categorie speciala si vom vorbi despre o ramura a acestei catogorii (parvenitii) intr-un post viitor.

Le doresc tuturor smecherilor, care se regasesc in tiparul de mai sus, multa sanatate si un spor de 50% la coeficientul de inteligenta poate ajung si ei la doua cifre.Salutari de la ceilalti participanti in trafic mai putini smecheri decat voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu