luni, 1 iunie 2009

Basina


In timp ce rasfoiam cartile de istorie si arheologie am observat ca nimeni nu a scris nimic despre basini. Am dat search pe google, la fel, nimic despre istoria basinilor. Am decis sa scriu un mic articol si sa le deschid mintea prostilor care scriu numai tampenii in carti si uita de lucrurile importante cum ar fii basinile.
Acum 1 milion de ani, inainte de aparitia graiului articulat, oamenii comunicat prin basini. Este destul de evident ca nu aveau alta metoda de comunicare. Multi zic ca foloseau limbajul semnelor dar sunt niste imbecili, cum pula mea scrii teorema lui Pitagora prin limbajul semnelor?
Oamenii primitivi foloseau basinile ca sa comunice!! Este relativ usor si acum sa articulam un cuvant folosind basina. Basinile au diferite tonuri si diferite mirosuri, acum gaozul omului modern nu mai este capabil sa manuiasca basinile ca omul primitiv dar poate incerca.
Acum 2 ani cand eram impreuna cu o echipa de arheologi am descoperit un amfiteatru primitiv in care oamenii se strangeau sa comunice prin basini. Evident ca acesta era sub pamant intr-o grota altfel se pierdea mirosul si in consecinta informatiile pretioase transmise prin basini.
In ziua de azi putem observa cainii care comunica la fel, se miros la cur cand se intalnesc. Asa comunicau si oamenii dar spre deosebire de caini ei foloseau basina articulata.

Scriitorii primitivi foloseau basinile cu stropi ca sa publice "ziare primitive" pe pietre plate. Aceste pietre erau importante pentru comunitatea primitiva si erau citite si mirosite zilnic. Un scriitor bun era capabil sa cace vreo 6 metri patrati de informatie pe zi. Astazi putem experimenta si noi pe o pereche de chiloti albi, trageti o basina cu stropi si veti vedea cuvintele cum prind viata la curul vostru.
In satele primitive era interzis sa se traga basini tare dupa apusul soarelui asa ca cine vroia sa stea de vorba noaptea trebuia sa traga basini fâsâite pe care le putea auzi doar partenerul de conversatie.
La adunarile satului se introducea un corn in curul sefului de trib ca sa se faca auzit in toata multimea iar pentru cei ce nu auzeau ramanea mirosul de dupa.
Odata ce omul a evoluat in timp s-a schimbat si modul de comunicare si basina a incetat sa iasa pe cur si iesea pe gura sub forma unei râgâituri. De aici pana la glasul articulat a mai fost doar un pas.
Sunt surprins ca nu scrie nicaieri despre acest lucru dar acum toata lumea stie.

Un comentariu: