duminică, 31 mai 2009

Lectii de condus - partea 1

Multa lume mi-a cerut sfaturi despre condus pentru ca ei sunt niste prosti si nu stiu sa conduca si pentru ca eu am facut o gramada de accidente si am invatat din greseli. M-am gandit sa incep cu niste sfaturi practice despre condusul in Bucuresti.
Am auzit o gramada de oameni care se plang de traficul din Bucuresti pentru ca sunt niste fatalai prosti si nu stiu sa conduca un cacat de masina. Eu unul mi-am luat carnetul a 9-a oara asa ca stiu ce zic, conduc mai ceva ca Schumacher.
In primul rand orice sofer Bucurestean ar trebui sa aiba in masina cateva lucruri care sa ii faciliteze deplasarea prin oras. Le enumerez intr-o ordine aleatorie si va spun cum se folosesc:
-Servetele umede si uscate
-Ochelari de soare
-Bani marunti in torpedou
-Lanterna
-O bata de lemn
-O ranga de fier
-Sabie/pistol cu bile de cauciuc
-Cutit de vanatoare
-Trinunghi reflectorizant si vesta
-Suport telefon
-Cartea "Limbajul conducatorului auto" de Gabriel Cotabita

In principiu orice sofer se poate descurca in trafic cu uneltele astea.
In general nu este bine sa opresti la trecerile de pietoni decat daca ai calcat pe cineva, daca ai oprit totusi esti in pericol sa intarzii pentru ca trec toti bosorogii strada, se uita urat la tine ca esti cu masina si dureaza o eternitate pana ajung pe partea cealalta.
Exista si exceptii, daca sunt gagici bune trebuie sa opresti si in timp ce trec trebuie sa claxonezi, sa scoti capul pe geam si sa le faci complimente (femeile adora asta) cum ar fi: "Fa ce buna te-a facut mata" , "Ce te-as fute" , "Fa da-mi numaru de telefon" . Daca nu reusesti sa le agati si nu se urca in masina trebuie sa pleci in viteza si sa le injuri, bagaboantele dracu.
Semafoarele: Verde=treci fara sa te asiguri, Portocaliu=culoarea portocalelor, Rosu=te asiguri dupa care treci.
Taximetristii. Pentru ca e un cuvant mare -Taximetristi- si mi-e lene sa il scriu de fiecare data, o sa folosesc o prescurtare si o sa ii numesc: Boschetarii din masinile galbene. In general toti boschetarii din masinile galbene sunt niste muisti si niste idioti care incurca traficul pentru ca o forta divina le-a extirpat creierul si l-a inlocuit cu un cacat. Dar exista si exceptii, nu generalizez.
Boschetarii astia nu o sa te lase sa schimbi banda dar tu trebuie sa ii lasi pe ei, in principiu ei au dreptul sa faca orice pentru ca sunt descendentii minerilor ramasi de la mineriada in bucuresti. Recomand sa evitati masinile galbene conduse de aceste primate cu ceafa lata daca sunteti singuri in masina fara arme de distrugere in masa.
Tine minte ca orice situatie neplacuta, in trafic, se rezolva cu armele care le ai in masina si acestea se folosesc in ordinea urmatoare:
-Femeile se bat numai cu bata de lemn si incerca sa nu le lovesti la cap decat daca sunt niste tarfe muiste care ti-au taiat fata ca nu s-au uitat in oglinzi.
-Ranga de fier se foloseste pentru soferii pana in 80kg si 1,70m si pentru muistii aia de pietoni care s-au gandit sa treaca pe trecere chiar atunci cand treceai tu.
-Sabia si pistolul se folosesc pentru rromi,tigani sau cocalari turbati.In caz ca e vreun Adrian Copilul Minune folosesti cutitul de vanatoare ca e mic si n-are rost sa murdaresti o ditamai sabia de sange.
-Copiii se pot bate si cu mainile si picioarele asa ca nu iti trebuie arma pentru astia dar in caz ca fug, cacatii astia mici scuipa si fug, poti sa arunci cu triunghiul reflectorizant dupa ei si tinteste la cap futu-le muma-n cur de copii care dau mingea in mijlocu strazii.

Intotdeauna trebuie sa porti ochelari si sa vorbesti la telefon cat de des posibil dar nu folosi handsfree ca poti sa faci accident din cauza toate cacaturile care le bagi in urechi.
Servetelele se folosesc la drumuri lungi cand iti vine sa te caci si cu siguranta nu ai hartie igienica la tine.Tine minte doar ca ala uscat se foloseste primu dupa care ala umed altfel risti sa te trezesti la cur cu o pictura d-alu Picasso.
Un lucru bun este daca ai carnet de sofer, e indicat sa il ai in caz ca te opreste politia dar daca nu ai carnet oprirea la semnalul politistului este optionala ca nu ai ce sa ii arati lu boul ala.
Foloseste tot timpul linia de tramvai iar cand aceasta nu exista poti sa folosesti prima banda de pe contra-sens pentru ca cine merge pe drepta drumului are acest drept (scrie in legislatie). Orice semn de circulatie care nu se potriveste cu ceea ce vrei tu sa faci poate sa fie ignorat la fel ca cele de punctuatie pentru ca sunt tot semne.

In partea 2 ne vom imbogati vocabularul cu niste expresii noi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu