duminică, 31 mai 2009

Istoria shaormei - partea 1



Istoria si proprietatile terapeutice ale shaormei

Din moment ce nimeni nu a mentionat nimic despre shaorma in cartile de istorie m-am gandit ca este cazul sa aducem un omagiu acestei delicatese culinare. In primul rand trebuie mentionat ca istoria shaormei se intinde pe o perioada foarte mare de timp iar eu o sa rezum in cateva pagini acest lucru pentru ca atata imi permit documentele secrete pe care le am in posesie.
Este un lucru bine stiut de toti prostii ca dinozaurii au disparut acum 5 milioane de ani pentru ca pamantul a fost lovit de un asteroid dar cercetarile efectuate in aceasta directie de celebrul doctor arheolog Francis Caracopenita au scos la iveala adevarata cauza:
Resturile de varza si maioneza gasite intre straturile din paleolitic si neolitic demonstreaza ca nu a fost un asteroid ci o shaorma giganta, probabil cea mai mare shaorma vazuta vreodata, care a lovit pamantul si a omorat dinozaurii. Acest lucru este destul de logic pentru ca toata lumea stie ca stomacul dinozaurilor nu poate digera shaorma. Dupa impact shaorma s-a imprastiat pe tot globul si aceasta a hranit omenirea pana la aparitia rotii si a primului McDonalds (dar asta e o alta poveste).
Primii oameni care au reusit sa descifreze misterele shaormei au fost egiptenii. Toti arheologii se intreaba: "Cum pula mea au construit astia piramidele?". Va spun eu: Shaorma. Toate blocurile de piatra au fost cioplite folosind unelte primitive si au fost mutate folosind shaorme. Blocurile erau transportate pe shaorme, datorita coeficientului de lunecare ridicat al shaormei. Pana si piramidele aveau forma unei shaorme dar odata cu trecerea timpului si eroziunea au capatat forma piramidala de astazi.
Alt lucru dovedit de Charles Darwin este ca omul a evoluat in forma actuala tot datorita shaormei. Doar nu puteam sa tinem o shaorma in mana daca nu aveam 2 maini dotate cu 5 degete fiecare. Pana sa apara shaorma omul avea doar 2 picioare, fara maini, dar cu timpul a evoluat si i-au crescut mainile ca sa poata manca mai bine shaorma.
Primele automobile au fost inventate pentru ca oamenii sa ajunga mai repede la shaormerie.
In principiu fiecare mare inventie a omenirii este legata intr-un fel sau altul de shaorma si daca este cineva care nu credea asta e un mare prost pentru ca eu stiu mai bine care e treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu