sâmbătă, 19 martie 2011

Consumerismul

Stire de cacat din presa: "Ieri dimineaţă, la un supermarket din zona Pieţii Cetate s-a format o coadă de câteva sute de persoane, care se întindea de la magazinele cu flori, pe câte 4 rânduri. Magazinul se deschidea abia la ora 8.00, iar oamenii aflaseră că “au băgat zahăr” ieftin. Practic, a fost vorba despre o ofertă, la o pungă de 3 kilograme de zahăr cu 15 lei se oferea gratuit o altă pungă de zahăr identică. Altfel spus, preţul unui kilogram de zahăr ajungea la numai 2,5 lei, cam jumătate cât costă un kilogram de zahăr la alte supermarket-uri. În îmbulzeala creată, unii dintre albaiulieni au fost călcaţi pe picioare ori s-au ales cu hainele rupte, dar cu toate acestea ei spun că… a meritat, mai ales că în numai un sfert de oră zahărul vândut la ofertă s-a epuizat din stoc."

Citesc stirea si ma intreb ce fel de om trebuie sa fii ca sa te omori la o coada pentru ZAHAR. Cine dracu se omoara la coada pentru zahar?? Ce cacat faci cu atat zahar??
Pot doar sa-mi imaginez cum s-a raspandit stirea in lumea dependentilor de zahar.

Georgel: - Alo, Vasilica??

Vasilica: -Da, Georgele, ce ie?

Georgel: -Vasilica, a bagat astia zahar eftin la supermarchet?

Vasilica: Aolo!?!?!?....Margaretooo, vino fa de ia copii ca ma duc sa cumpar zahar...georgele vin acu ba.

Georgel: Hai ca eo sunt la cuadã si tastept.


Fuge Vasilica jos la boxa, se suie pe Pegas si ii da pedala spre supermarket. Se intalneste cu Georgel la coada si evalueaza situatia.

Vasilica: -Georgele, e multi ba la cuada. Sa ne grabim cand dã astia drumu la use.
Georgel: -Da-i in pula mea de fomisti ba, a venit toti sa stea la cuada ca pa vremea lu Ceasca

Si, precum doi lei din savana, Vasilica si Gerogel incep sa identifice persoanele mai slabe de la coada. Dupa 5 minute de studiat problema si-au facut planul de bataie, acum asteapta startul (deschiderea usii).

Acum zicem ca esti un babuin d-asta care tocmai s-a omorat cu alti 3 babuini la raftul de zahar redus, pleci triumfator d-acolo cu 2 pungi de 3kg plus inca 2 gratis - ca doar nu te omori la coada pentru 3+3kg, iei su tu 6+6 (2 pungi le platesti + 2 gratis) - ajungi la casa, platesti 30 lei, pleci cu 12 kg de zahar delicios!!!

Odata ajuns acasa, deschizi usa si chemi toata familia in bucatarie pentru a le prezenta super-oferta pentru care ti-ai pus in pericol viata: ZAHAR.
Avand in vedere ca Romania este o tara devastata de diabetul zaharat, eu cred ca statul la coada pentru ZAHAR nu se inscrie in categoria ideilor stralucite...de fapt trebuie sa mai urce 2 trepte ca sa se claseze in cea a ideilor proaste.

Ce poti face cu mult ZAHAR??? Cine pula mea tine in casa mai mult de 2 kg?? Si-au deschis toti fabrici de compot, mai las-o-n gatu` masii de treaba.
Eu unul mi-am facut un calcul cat zahar brut consum, in afara de cel din alimente si alte cacaturi care contin zahar, rezultatul este 1 lingurita/zi. E mult? E putin? Ce zic specialistii? Ma doare fix in cur ce zic specialistii!!! Nu o sa incep sa imi schimb stilul de viata doar pentru ca o persoana pe care nu o cunosc ( adica "specialistul") da niste sfaturi din putul gandirii.
In cazul acesta, ma declar specialist si eu! Si va dau si primul titlu din ziare: "Speialstii (adica eu) va sfatuiesc sa nu folositi propriul penis in locul creionului de tensiune, studiile arata ca ...bla bla bla"

Despre cumparatorii de ZAHAR pot sa spun doar atat: "Selectia naturala inca functioneaza"

Stau si ma gandesc la altceva, daca era o reducere masiva la carti? Si aici nu ma refer la toate cacaturile de genul TWILIGHT sau PLAYBOY, ma refer la carti de scoala. Oare mai era coada asta? De fapt poate coada era dar cu siguranta nu plecai d-acolo cu vanatai si cucuie.

Morala: "Mersul cu turma nu te face altceva decat o oaie"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu