duminică, 17 ianuarie 2010

Grow a brain!!

...si cum stateam eu la coada la supermarket, observ ca in fata mea, la alta casa, astepta un mare cacanar/cocalar. Il studiez in amanunt, se pare ca venise cu haita lui, cocalarii nu merg niciodata singuri, tot timpul calatoresc in haite. Cocalarii au o viata sociala foarte dezvoltata si simt mereu nevoia sa comunice cu fratii lor prin expresii elevate, de genul: "Dã unde pula mea sa stiu bã" , "Astia e rocãri d-ãia", "Sa moarã familia si neamu meu daca stiam frãtica", "Sã-nebunesc daca te mint", etc.

Ma uit in cosul lor sa vad ce au cumparat, eram foarte curios cu ce se hraneste specia asta. Spre uimirea mea aveau in cos tot necesarul unei alimentatii sanatoase:
-5 beri la PET de 2.5L- Un nume consacrat in domeniul berilor, Bere Fleoshcãu, nu mai stiu cum se numea dar asta e un nume bun pentru detartrantu ala
-3 salamuri low budget- si cand zic lowbudget ma refer la salam d-ala de te caci bucati de plastic dupa ce manaci adunatura aia de grasime,piele si unghii de porc
-parizer delicios- spuma de oase, perfect pentru familia ta.
-10 cutii de Gel ieftin- cum era si reclama: "Gel, making cocalari since 1990"
-Hartie igienica "Smilgher"- pentru cacatul rebel care nu vrea sa dea drumu` la firele de par
-Crema de pantofi "Kiwi" - orice cocalar care se respecta trebuie sa aiba pantofii harpon incredibil de curati
-Afer shave/parfum/deodorant/apa de gura Tarr- un produs revolutionar si multi-functional
-pasta de mici - ideal pentru un gratar in bucatarie, la bloc, "sã moara dusmanii de invidie ca noi manancã fripturi"
Deja imi imaginam ce festin o sa fie la ei acasa, pe ritmuri si bocete de manele, femei paroase si bauturi alese.

Oamenii erau imbracati la moda, pantalon calcat la dunga (pantalon de trening, evident), pantofi cu cioc (aia mai saraci) si adidasi running Nike (aia mai bogati/bastani). Camasa alba cu gulerul ridicat (aia cu nike) si plover cu patratele si pete de mustar (aia cu pantofi). Ca accesoriu vestimentar nu lipseau ochelarii de soare iar soferul haitei isi etala lantul de aur (10 grame umflate si gros de 3 degete) intr-un mod lamentabil.
Dupa cheile soferului mi-am dat seama ca venisera cu BMW-ul 525 TDS din 1991 inmatriculat in Bulgaria, pentru ca era singura masina din parcare care era parcata ca pula.

In principiu nu ma deranjau ca erau imbracati cum erau (poate ca nu au avut bani), ce produse ieftine cumparasera (poate ca nu au avut bani) sau masina pe care o conduceau (poate ca nu au avut bani), este o prostie sa judeci un om dupa felul cum se imbraca, ce mananca sau ce conduce....DAR....la un moment dat i-a sunat unuia telefonul (manea normal) si a inceput romanul din el sa vorbeasca -daca il auzea George Pruteanu facea implozie. Redau un scurt fragment:


"Cocalar: -Buna draga, ce face fata?
Fã:...............(nu stiu ce ii raspundea respectiva)
Cocalar:-Aaaa, astia e cu mine aicia.
Fã:..............
Cocalar:-Cine e ãia? Alde Nelu? Stai sa manancã si noi ca venim.
Fã:............
Cocalar:-Hai fã ca venim, nu ma mai fute la cap.
Fã:........
Cocalar:-Ii dau dedicatie lu Nelu pã Taraf Tv, hai pa ca iti mananc din credit

Exista un vechi proverb care spune asa: "Mai bine taci si lasi impresia ca esti PROST decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Un comentariu: